Zoek
Sluit dit zoekvak.

ons bedrijf

Mijn ouders hebben in 1972 een azaleabedrijf opgestart dus het kweken van planten zit me als het ware in het bloed. Toen ik in 2001 de kans kreeg om dit bedrijf van mijn ouders over te nemen, zat ik boordevol plannen om het te automatiseren en energiebesparende veranderingen door te voeren. Nu meer dan 20 jaar later kan ik zeggen dat dit ook gelukt is. Onze focus ligt vooral op automatisatie, duurzaamheid, innovatie en – last but not least- kwaliteit.

automatisatie

We hebben met de aankoop van onder meer een vaste band en twee plantenrobots volledig gekozen voor het pad van de automatisatie. Dit zorgt ervoor dat we minder manueel werk moeten doen en meer aandacht kunnen hebben voor kwaliteit.

Duurzaamheid

Wij werken dagelijks in en met de natuur. Daarom is duurzaamheid een belangrijke pijler in onze bedrijfsvoering. Wij zijn erkend als teler van de Gentse azalea, wat betekent dat wij op een verantwoorde en duurzame wijze omgaan met energie en gewasbeschermingsmiddelen. De ecologische voetafdruk van deze planten is dus echt zeer klein!

Innovatie

Sinds 2008 zijn we aangesloten bij Azanova, een groep van een 10-tal vooruitstrevende azaleakwekers die samen met het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek (ILVO) op zoek gaat naar nieuwe soorten. Onze Toshi’s en Aiko’s zijn beschikbaar vanaf ± januari tot mei. Meer info over Azanova vind je hier.

Kwaliteit

Onze azalea’s worden met hart en ziel in onze eigen azaleakwekerij van stek tot afgewerkt product geteelt, met veel expertise en oog voor detail, maar vooral met veel passie voor het vak. We streven naar de beste kwaliteit van onze azalea’s, denken graag mee met onze klanten en willen vooral dat onze klanten tevreden zijn.

enkele cijfers

azalea's
100000

vertrekken er ieder seizoen uit onze serres

totale opp. in m²
10000

waarvan 1,5 ha serres en 1,5 ha buitenteelt

export
1 %

maar ± 10% van de verkoop is bestemd voor Belgische markt.